Kunstner Mogens Andersen har lavet skitsen til kirkens nye tæppe

SKALLERUP: Skallerup kirkes efterhånden næsten tre årtier gamle kortæppe har i lang tid haft nogle skader og båret præg af slid, der har gjort det tjenligt til udskiftning. Derfor glæder menighedsrådet sig til, at der ved højmessen 1. søndag i advent bliver taget et nyt kortæppe i brug.

Kortæppet er fremstillet af filt i en mosaikteknik, som tekstilvirksomheden Fraster i Silkeborg har specialiseret sig i. Det er kunstmaleren Mogens Andersen, som bor i sognet, der har lavet skitsen med motivet. Efter gudstjenesten er der en offentlig reception med et lille traktement i Sognegården, der ligger lige ved siden af kirken. Her vil Mogens Andersen også være til stede.

- Jeg har været meget glad for opgave, fortæller kunstner Mogens Andersen, og tilføjer, at det smukke abstrakte motiv på det gamle tæppe ved alteret blev skabt af kunstneren Foersom Heindahl.

- Jeg er blevet inspireret af naturen til det nye tæppe - der har jeg ikke tidligere fundet inspiration, tilføjer Mogens Andersen.

- Jeg tænkte over, hvem der kigger på tæppet i kirken - og det er jo folk der går til alters eller deltager i de store festeligheder i kirken. Og man skal have en god fornemmelse, når man kigger på tæppet - det skal give en form for eftertænksomhed eller glæde, tilføjer Mogens Andersen, der ikke vil afsløre mere om tæppets motiv.

Mogens Andersen lavede nogle forskellige udkast til menighedsrådet, der i samråd med kunstneren valgte det rette motiv til kirken i Skallerup.

- Jeg havde lavet koboltblå baggrund på nogle af udkastene - det gjorde jeg, fordi Foersom Heindahls tæppe har en blå baggrund. Jeg havde også lavet udkast med en meget mild rødbrun baggrund, som jeg kunne forestille mig kunne passe godt til altertavlen. De valgte alle motivet med den blå farve, tilføjer Mogens Andersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...