Caspar Bundgaard-Nielsen fra sygehuset i Hjørring har fået et eliteforsk rejsestipendium

HJØRRING: Hvert år hædrer den danske uddannelses- og forskningsminister Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-priser. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Der er to kategorier af priser under EliteForsk-initiativet: EliteForsk-priser og EliteForsk-rejsestipendier. Et af sidstnævnte, et EliteForsk rejsestipendium tildeles i år til Caspar Bundgaard-Nielsen, ph.d.-studerende, cand.scient.med ved Center for Klinisk Forskning på Regionshospital Nordjylland i Hjørring og Klinisk Institut, Aalborg Universitet.

Et Elite Forsk-rejsestipendium er på 200.000 kr. og skal bidrage til, at meget talentfulde ph.d.-studerende kan få længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Kandidater indstilles til Danmarks Frie Forskningsfond, der udvælger og indstiller de ph.d.-studerende til uddannelses- og forskningsministeren.

Caspar arbejder med projektet ”Kan tarmens bakterier forbedre behandling og diagnostik af børn med ADHD eller autisme?”

Hans stipendium skal bruges til et ophold ved Knight Lab, University of California i USA.

Her har man udviklet en type software, der kan assistere med databehandlingen, så Caspar ønsker at lære at bruge deres software og tage den viden med tilbage til Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...