Iværksætter fra Vrå vil gøre isolering meget lettere for gør det selv-folket

HJØRRING: Hvis man nogensinde har prøvet at isolere sit parcelhusloft med de traditionelle isoleringsbats, ved man, at det er tidskrævende, støvet og hårdt arbejde, der mærkes i samtlige muskler lang tid efter udført dåd.

Det vidste 41-årige Jens Christian Mølbjerg også, da han skulle efterisolere sit eget hus i Vrå, så han gik i tænkeboks og funderede over alternativer til de akrobatiske øvelser mellem tagspærene.

Valget faldt på papiruld, som han endte med selv at sprøjte ud over loftet med en lille isoleringsmaskine. Resultatet blev så vellykket, at han faldt lidt i staver. For når han kunne, kan andre vel også - og kunne man monstro ikke tjene en krone eller to på ideen.

En iværksætter blev født

Jens Christian Mølbjerg har en baggrund indenfor logistik og indkøb af byggematerialer, bl.a. som logistikchef hos BMC i Aalborg.

I dag er han, sammen med en investor, indehaver af virksomheden Isonem, som udlåner blæsemaskiner og trailere med papiruld til private og håndværkere, som skal isolere et loft. Selve lånet er gratis, mens kunden betaler for den mængde isolering, der sprøjtes ud på loftet - et produkt, som Jens Christian Mølbjerg har agenturet på forhandlingen af i hele Norden.

- Det er en utrolig nem proces, hvor man trækker en slange op på loftet, sprøjter papirulden ud og bagefter kan fordele det helt jævnt omkring spær og rør - f.eks. med en haverive, siger Jens Christian Mølbjerg.

Papirulden, der ikke kan brænde, kan bruges både på nybyggerier og på eksisterende lofter, hvor de traditionelle isoleringsbats måske er kommet til at ligge lidt ujævnt og er trykket ned af julepynten og sækkene med børnenes aflagte tøj.

Farvel til uønskede gæster

- Det er som oftest ikke nødvendigt at fjerne den gamle isolering, som stadig holder på varmen, men bare har behov for et supplement på måske 10, 20 eller 30 centimeter, siger han.

Og der er næsten garanti mod gnavere på loftet med papirulden.

- Papirulden er tilsat naturlige mineralske salte for at gøre den brandsikker og langtidsholdbar - og det gør, at dyrenes slimhinder tørrer ud, og så finder de hurtigt et andet sted at bo, siger han.

Foreløbig foregår det hele med udgangspunkt fra Jens Christians Mølbjergs privatadresse i Vrå, hvor to trailere med blæsemaskine og papiruld står klar til udrykning. Og planen er, at der i løbet af 2019 skal suppleres både med flere trailere og forskellige andre materialer til gør det selv-folket.

Papirulden kan også bruges i hulmure, som dog kræver lidt ekstra af parcelhusejeren - nemlig huller i muren til indblæsning og efterfølgende reparation.

- Det vil nogen nok foretrække at lade en håndværker klare, mens andre selv kan gøre det, siger Jens Christian Mølbjerg, som foreløbig har været selvstændig i en god måneds tid og trives med både de eksisterende kunder og planlægningen af de næste skridt for Isonem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...