Journalist og tvkok Anne Hjernøe holdt et inspirerende foredrag for omkring 50 interesserede deltagere

LØKKEN: Fødevarer i balance er en del af FN’s verdensmål og i sidste uge var der temadag i Løkken for at sætte fokus på, hvordan vi kan gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig fremtid ved at lave små kostændringer i hverdagen.

Journalist og tvkok Anne Hjernøe holdt et inspirerende foredrag for omkring 50 interesserede deltagere.

Anne Hjernøe fortalte om hvordan vi kan støtte verdensmålene gennem det vi spiser.

Hun lagde blandt andet vægt på at reducere madspild.

- En tredjedel af verdens madproduktion bliver kasseret, understregede hun.

- Så læg lige de bløde gulerødder i vand, så bliver de friske igen, og lav et glas syltetøj af de bær, som havde gemt sig inderst i køleskabet, sagde Anne Hjernøe.

- Rester behøver ikke være kedelige. Brug fantasien og prøv at kalde det for bonusmad i stedet for, lød det.

De 17 Verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030.

Danmark For Målene er en folkeoplysningskampagne organiseret af Verdens Bedste Nyheder, Globalt Fokus samt Global Public i samarbejde med 48 byer og en række virksomheder.

Hjørring Kommune bakker op om kampagnen. Der var en plancheudstilling ved Fiskernes Hus. Den var bemandet med unge fra ungdomsorganisationen Nemizis. Det er en klub af frivillige unge som løser praktiske opgaver ved forskellige lejligheder.

Teamet er blandt andet med til at løse de praktiske opgaver til Kulturnatten og andre større arrangementer i Hjørring Handels regi, og de lægger kræfterne i, når det gigantiske palle-podie skal bygges op til Naturmødet i Hirtshals. Og under Dana Cup bemander de ugen igennem afspærringer og løser vagtopgaver i festområdet.

Nemizis blev stiftet med det formål at samle unge og skabe sammenhold og venskaber ved klubaftener, jobs og arrangementer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...