LØKKEN: På Løkken Minibys årsmøde blev det drøftet, at man vil tage et initiativ med henblik på at starte et fællesskab mellem minibyerne i Danmark.

- Formålet er at kunne dele erfaringer og derved hjælpe hinanden med løsninger på de byggeproblemer vi måtte opleve, fortalte oldermand Børge Drivsholm, som i øvrigt blev genvalgt på mødet.

Der var også valg til værkstedsmester og her blev der valgt to nemlig Georg Hansen og Johannes Jørgensen.

Modelbyggeriet af pakhuset vækker stor interesse blandt mange, også Bo Kristensen, som inviterede os til at se det rigtige pakhus indeni, inden han påbegyndte en stor ombygning af huset. Vi indgik et lille væddemål, om hvem der først blev færdig. Vi vandt! Vores model er færdig med hejseværk, storkerede, små smørdritler og en mand med kornsæk. Huset venter nu kun på at komme på plads i udstillingen i Vendsyssel Plantage.

Minibyggerne kan også glæde sig over dobbelt så meget plads i værkstedet på Egevej. Ejeren af huset BHJ A/S har, uden at forlange mere i husleje, stillet yderligere et lokale til rådighed.

Oldermanden kunne blandt andet fortælle, at byggeriet af mejeriet bliver færdigt i 2019. Den gamle sparekasse er påbegyndt. Den røde skole er der støbt sokkel til. Der er begyndt på byggeriet af det hus i Søndergade hvor Emil Weyvard havde lægeklinik først i 1900-tallet.

Ib Grønbech støttede i årets løb Løkken Miniby ved at give en støttekoncert, hvor hele overskuddet skulle gå til driften af værkstedet.

- En stor succes, som vi husker tilbage på med glæde.

Støtte fra Tuborgfondet, Nordea-Fonden og SE-Vækstpulje Nord har givet mulighed for at købe en palleløfter, to mobile løfteborde og en trailer. Endelig har den lokale fond Inger og Vagn Bang Christensen Mindefond og Lions Club Løkken begge givet støtte til et lille projekt.

- Vi oplever heldigvis stadig stor interesse for Løkken Miniby. Det er både for udstillingen i Vendsyssels Plantage, men der kommer også mange besøgende på værkstedet. Det er folk fra byen og turister der kommer en mandag eller torsdag formiddag, hvor vi arbejder i værkstedet, men også grupper der har aftalt et besøg. Men vigtigst af alt er der den store lokale opbakning til Løkken Miniby, sluttede Børge Drivsholm sin beretning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...