Nordjysk Pigekor har 4. til 7. august deltaget i European Choir Games i Göteborg i Sverige

NORDJYLLAND: Ved seneste kor-konkurrence i Rom i 2017 konkurrerede Nordjysk Pigekor i åben klasse og klarede det så flot, at koret i år kunne rykke et niveau op, og blive bedømt i klassen ”Champions Competition” i kategorien ”Youth Choirs” ved European Choir Games 2019.

Her er pointsystemet et andet, og niveauet var væsentligt højere. I alt skulle syv dommere fra henholdsvis Sverige, Rusland, Kina, Tyskland, Danmark, England og Belgien bedømme hver sang i forhold til intonation, klang, præcis nodegengivelse og kunstnerisk udtryk. Nordjysk Pigekor blev bedømt på sangene Gloria, It’s not up to you, Underlige Aftenlufte og Ave Maris Stella.

Og Nordjysk Pigekor fik sølvmedalje for deres præstation.

- Jeg er meget glad og tilfreds med dirigenten og korpigernes indsats. De sang forrygende og gav alt, hvad de kunne i denne svære kategori, siger formand for Nordjysk Pigekor, Tina Gaarden Geertsen.

Også korets dirigent, Christina Kjærulff, er stolt af sølvmedaljen:

- Jeg er meget tilfreds med pigernes præstation. De sang op til deres bedst i en konkurrence med et meget højt niveau, og hvor de blev bedømt af dommere med meget forskellige kulturelle baggrunde og opfattelse af musik. Jeg synes derfor, vi kan være meget stolte over at have fået sølvmedalje, siger hun.

Undervejs har Nordjysk Pigekor også deltaget i planlagte venskabskoncerter, spontane koncerter i Göteborg, Award Ceremony og Parade of Nations. Desuden var koret inviteret med som gæster i Partille Arena ved grand prix for kor, Eurovision Choir, der også blev sendt på tv – og hvor det jo var Danmark, der vandt, efter en flot præstation af koret Vocal Line.

- Det har været en meget god oplevelse at deltage i European Choir Games. Vi har oplevet meget og fået masser af inspiration, og så giver det bare et ekstra element af spænding at være med i så stor en konkurrence, siger Christina Kjærulff.

Efter nogle hektiske dage i Göteborg tager koret videre til en ø i den svenske skærgård, hvor den står på hygge og afslapning – og i øvrigt også en enkelt koncert, for det er rygtedes, at et dygtigt pigekor fra Danmark kommer til øen.

- Jeg synes, vi som nordjyder kan være stolte af, at vi i Nordjylland har et kor, der synger i superligaen inden for korsang. Jeg synes, vi har repræsenteret Nordjylland og i særdeleshed Hjørring på meget fornem vis i denne internationale kor-konkurrence med over 6000 korsangere fra 48 nationer, siger korets formand, Tina Gaarden Geertsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...