RAKKEBY: Jelstrup menighedsråd arrangerer d. 25. oktober en sogneaften i Rakkeby Præstegård. Rådet har inviteret Hans Henrik Larsen fra Sdr. Harritslev til at komme og fortælle om sin foto-safaritur til Kenya, som han foretog i 2011 sammen med 4 andre fugleinteresserede fra Nordjylland.

Hans Henrik Larsen vil vise billeder fra turen. Selv om hans hovedinteresse er fugle, er der også billeder af andre dyr og naturlandskaber. Den fremmedartede kultur i Kenya er også blevet indfanget med kameraet. Kenya, der ligger i Østafrika, er næsten 15 gange større end Danmark og indeholder både bjerge, savanne, og kystområder. Der er en enorm artsrigdom, og Kenya er en drømmedestination for enhver naturinteresserede.

I Østafrika er der registreret op mod 1.300 forskellige fuglearter. Under den tre uger lange safaritur blev flere store nationalparker besøgt, og i alle parker er der observeret mellem 365 og 500 forskellige fuglearter. Til sammenligning er der i Danmark i alt ca. 400 forskellige arter, hvoraf ca. halvdelen yngler her, mens resten er trækfugle og sommer- eller vintergæster. Danmark har mange trækfugle, der skyldes vores placering som "broforbindele" mellem Skandinavien og det europæiske fastland.

Sognemødet starter kl. 19.00, og der er kaffe og gratis entre. HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...