En ny fond giver penge til Uhrenholdts Gård, som også har planer om et bjæskeri

VRÅ: Sparekassen Vendsyssel er ved at opbygge en gavefond i Vrå til gavn og glæde for foreninger og institutioner. Målet er at understøtte udvikling og fornyelse. Den skal dække de områder, hvor Sparekassen har en afdeling - men ikke har en fond. Nu er fonden på vej, og selv om den endnu ikke er helt i mål, hvad angår kapital, kan den søges nu.

Det gjorde folkene i Uhrenholdts Gård, hvor der siden indvielsen af sydhuset i 2007 er sket udvikling og udvidelse. Det tænkes stadig tanker, og Uhrenholdt-folkene havde søgt om supplerende materiel til ”Mulighedernes Rum”, hvor alle maskiner styres af computere.

Her søgte man om en helt speciel 3D-printer og software til en symaskine samt et udviklingsområde til folieskæring.

Ansøgningen var todelt, og man søgte samtidigt om materialer m.m. til at lave et bjæskeri – og i ansøgningen stod der:

- Målet er at skabe et mødested – et produktionssted, hvor bjæskinteresserede mødes og udveksler erfaringer, laver fælles urtesamleture, eksperimenterer med forskellige opskrifter, udvikler og træder nye stier. Og samtidigt er det målet, at ”stedet” bliver det forum, hvor man laver årets Vrå Bjæsk.

Det vakte glæde, da afdelingsdirektør Lars Have ringede og sagde, at ansøgningen havde nydt fremme i gavefondsudvalget.

- En fantastisk julegave, siger Arne Larsen-Ledet.

- Det er af uvurderlig betydning, at vi har et pengeinstitut, der har øje for det lokale og påskønner lokalt initiativ. Vi er rigtig glade for pengene, og vi synes, fonden her lever helt op til sit flotte formål; at understøtte udvikling og fornyelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...