INGSTRUP: Et efterskoleophold er forbundet med tætte relationer, samvær og fællesskab. Det bliver mildest talt udfordret i disse tider.

- Ligesom på andre skoler bliver eleverne på Ingstrup Efterskole fjernundervist. Møder i kontaktgrupper, fællessang og lignende foregår også online. Derudover holder vi kontakten med hinanden med mere eller mindre lærerige quizzer og konkurrencer, godnathistorier og meget mere, fortæller forstander Mie Sloth Rasmussen.

100 elever og lærere tilmeldte sig i sidste uge et fællesarrangement som bestod af en stafet over fire dage. Der skulle løbes, cykles, løbes på rulleskøjter og rides fra Odder i syd til Hirtshals i Nord.

- Vi bar det mest dyrebare rundt på stafetten, nemlig nøglen til Ingstrup Efterskole, fastslår forstanderen.

Stafetten startede ved Bjerager syd for Aarhus. Herfra gik turen til Sabro, til Auning og videre til Viborg og Aars. Efter at have været omkring Skørping, Støvring og Svenstrup sluttede første dag i Øster Hornum.

De næste to dage var stafetten på vej rundt i Aalborg, til Storvorde, Kongerslev, Nørresundby, Vadum, Brovst, Aabybro via Biersted til Vestbjerg, Sulsted og Vodskov. Herfra til Hjallerup, Dybvad og ud til Sæby og Frederikshavn på østkysten. Nu fra øst til weekend i vest i Hirtshals.

På 4. dagen fragtede eleverne nøglen igennem Bindslev til Hjørring, Vrå og Brønderslev. Til slut overtog Mie Sloth Rasmussen nøglen og løb de sidste kilometer på Kettrupvej til skolen.

- Som afslutning på løbet blev skolen låst op. En symbolsk handling, der udtrykker håbet om snarest muligt at kunne vende tilbage til Ingstrup Efterskole, slutter forstanderen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...