Fernisering lørdag i Kunstbygningen

VRÅ: Stilleben er en tradition inden for maleriet, der går mange århundreder tilbage. Ordet stilleben er afledt af de tyske ord ”stilles” og ”leben” og refererer til det stille liv, som en opstilling symboliserer og repræsenterer. På udstillingen vises arbejder af kunstnere fra forskellige generationer for hvem, denne gamle tradition er eller har været vigtig. Gamle kendinge som Svend Engelund og Poul Winther vises side om side med en række fremadstormende unge samtidskunstnere både danske og udenlandske.

Blandt de mest markante af de unge samtidskunstnere kan nævnes dansk-iranske Farshad Farzankia, der indtil for nogle få år siden kun var at finde i den kunstneriske undergrund. Har er siden nærmest eksploderet karrieremæssigt med udstillinger på markante udstillingssteder rundt om i verden og omtaler i anerkendte internationale tidsskrifter. Farshad Farzankia arbejder med en ekspressiv figuration og inddrager referencer til sin iranske baggrund.

En anden kunstner på udstillingen, der har en lignende historie, er australieren Jordy Kerwick, der lige nu er bosiddende i Frankrig. For nogle få år siden var han total ukendt, men inden for de seneste to år har han udstillet på markante udstillingssteder i New York, Paris, London og Tokyo. I 2020 udstiller han solo på FRIEZE i London, som er en af de vigtigste platforme for samtidskunst i verden. Jordy Kerwick er kendt for sine ekspressive opstillinger med vaser, blomster og cigaretter.

Udstillingen byder også på en ny kending i Kunstbygningen nemlig Amalie Jakobsen, der var med på JCE Biennalen 2015-17, som blev vist i foråret 2016 i Kunstbygningen. Amalie Jakobsen har siden haft store udstillinger rundt om i verden og har lavet store udsmykninger i det offentlige rum i Danmark. Hun bor og arbejder i Berlin og er især kendt for sine stramme geometriske skulpturer, der refererer til minimalismen, men samtidig repræsenterer noget helt nyt.

Mange flere kunstnere på udstillingen kunne fremhæves. Det bliver spændende at opleve en hel række af fremadstormende samtidskunstnere i Vrå

Kunstnere:

Poul Winther / Svend Engelund / Jordy Kerwick / René Holm / Farshad Farzankia / Anne Aarsland / Agnete Bertram / Justin Lee Williams / Anne Torpe / Amalie Jakobsen / Simon Ganshorn / Rune Christensen / Mogens Gissel / Henrik Have / Emil Gregersen /

Der er fernisering lørdag 31. august kl. 14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...