LØKKEN: Det er ren nostalgi, men det er meget mere end det. Det er historiefortælling – det er nyt fra gamle dage – det er sjovt – og det er socialt samvær, det er dækspark, kålsnak og langspyt, når Traktorfolket lørdag d. 14. september inviterer til Store Pløjedag på agrene ved Rideskolen i Poulstrup.

Der er 13. gang Palle og Traktorfolket inviterer. Man mødes for at kæmpe om hvem der er bedst til at pløje, men konkurrencen fortaber sig hurtigt, og i stedet hygger man sig med hinanden og de gamle maskiner. Og er der en eller to man kan drille lidt, gør det bestemt ikke noget. ”Jamen guhjælpes som det sijer uk..…er plowi der er skøw…eller er’ dæ..?”

Formiddagen bruges på at få de gamle maskiner til at makke ret. Men formiddagskaffe og middagsmad springer man bestem ikke over. De gode sager nydes i Lya og Palles ombyggede kostald…og heller ikke her bliver tingene gjort halvt. Man går til biddet, og de løst siddende kedeldragter strammer ikke..

Veteranfolket har vurderet, at formiddagens strabadser med mad og maskiner nemt kan være for meget for publikum, og først kl. 13.00 er der åbne agre..

Det koster ikke noget at se ind. Man er særdeles velkommen, og som tilskuer må man gerne sætte tomlerne bag selerne og kloge sig. Og hvorfor ikke invitere konen på Cafe latte på Gønderups – og Munkhlmvejs højt estimerede ”Cafe Pløjmarken”?

Traktorfolket håber rigtig mange vil lægge vejen forbi agrene ved Rideskolen i Poulstrup for at opleve Store Pløjedag, og skulle man blive så vild, at man selv vil deltage med veterantraktor og plov, kan man stadig nå at tilmelde dig hos Palle Kokholm eller Lya.

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...