Traktorfolk mødes for 12. gang på en mark udenfor Poulstrup

POULSTRUP: Der er Store Pløjedag i Gønderup på lørdag.

Det er ren nostalgi, men det er mere end det. Det er historiefortælling - det er sjovt - og det er socialt samvær, når Traktorfolket lørdag d. 8. september inviterer til Store Pløjedag hos Palle Kokholm på Gønderupvej lidt syd for Poulstrup.

Det er ikke første gang man kan høre lyden af de legendariske gamle traktorer over kæret. Der er vist 12 gang Palle og Traktorfolket inviterer.

Man mødes ikke for at kæmpe om hvem der er bedst til at pløje, men for at hygge sig med hinanden og de gamle maskiner. Og er der en man kan drille lidt, gør det bestemt ikke noget.

Deltagerne ankommer med de gamle traktorer kl. 9.30. Nogle har haft en lang tur, og for god ordens skyld begynder man med formiddagskaffe. Man er nærmest kendt, for ikke at springe over noget som helst - og slet ikke måltiderne.

Så kikker man hinandens maskineri an, hører om et par heldige handler - og bytter historier. Men virkelighedens verden nærmer sig, og man får lige lidt tid til at øve sig inden middag. Man har lige en times tid til at tage livtag med plov, spindel og topstang. Men så kalder køkkenet igen.

Klokken 12 er milde kvinder klar med lækker middagsmad, og de kedeldragtklædte veterandrenge er berygtede for at gå til gryderne. Snakken går i Palles kostald, der er ombygget til selskabslokale, og nu er det lige før det er alvor - og deltagerne får tildelt et pløjefelt.

Veteranfolket har vurderet, at publikum ikke kan holde til at overvære alle formiddagens - og middagens strabadser, så publikum er først inviteret fra kl. 13.00

Det koster ikke noget at se ind, og som tilskuer må man også gerne kloge sig. Hvorfor ikke invitere konen på eftermiddagskaffe på Gønderups eneste udendørs restaurant - "Cafe Gummuwuwn"?

Arrangørerne håber rigtig mange vil lægge vejen forbi Gønderupvej for at opleve Store Pløjedag, og skulle man blive så vild, at man selv vil deltage med veterantraktor og plov, kan man stadig nå at tilmelde dig hos Palle Kokholm.

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...