Coronapandemien er mærkbar. Det ved man alt om hos Sind i Hjørring

KOMMUNEN: Isolationen under coronapandemien har for alvor påvirket mange skrøbelige personer, og derfor er der for tiden mange ønsker at få en besøgsven.

SIND Hjørring mangler i øjeblikket frivillige af begge køn, der vil være besøgsvenner i Hjørring, Hirtshals, Vrå og Sindal.

De frivillige forpligter sig til en gang om ugen at være besøgsven for en person, der af en eller anden grund ikke kan få sin dagligdag til at fungere på en god måde.

De allerfleste mennesker håber på en god dag, når de slår øjnene op og skal til at tage fat på en ny.

Men hvis dette håb brister, er der grobund for triste tanker, ensomhed, svigtende selvværd, fortvivlelse.

Det sorte syn på tilværelsen og det triste humør bryder ofte ud i personer, der af vidt forskellige grunde ikke selv har kræfter og overskud til at klare dagligdagens udfordringer lige så godt som deres medmennesker.

Ensomhed er det skrøbelige sinds værste fjende. Her kan en besøgsven virkelig gøre underværker, fortæller lokalafdelingen Sinds formand, Erik Christoffersen.

Besøgsvennen skal være god til at lytte og samtale om det, der gør dagligdagen grå og trist, og forhåbentlig også til at sætte fokus på positive ting.

Det er fint, hvis besøgsvennen arrangerer en tur til stranden/skoven eller hjælper med at få klaret nogle indkøb/familiebesøg.

Sind forsøger at finde besøgsvenner, der har sammen interesser som den person, der skal besøges. Erfaringen viser, at der ofte opstår et tillidsforhold til glæde for begge parter.

Arbejdet som frivillig er ulønnet. Men eventuelle udgifter forbundet hermed - f. eks. til transport – vil blive dækket.

De frivillige har selvfølgelig tavshedspligt; inden de begynder på arbejdet, får de gennemgået foreningens vedtægter og etiske regler.

Besøgsvenner har mulighed for at få supervision og for at deltage i foreningen kurser.

Personer, der har lyst og overskud til at stille sig til rådighed for foreningen SIND Hjørring et par timer om ugen, bedes henvende sig til lokalafdelingens formand, Erik Christoffersen, på tlf. 29262053,.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...