PENGE: Vendsyssel Historiske Museum får støtte af Nordeas ”Her-bor-vi-pulje” til istandsættelse af laden og fornyelse af udstillingen på Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg

Vendsyssel Historiske Museum har modtaget 395.375 kroner fra Nordea-fonden til et projekt omhandlende en istandsættelse af laden på gården Højen på Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg og en fornyelse af udstillingen samme sted.

Udstillingen skal blandt andet bidrage til en forståelse af landskabet omkring gården - et særpræget landskab som i dag er en del af Naturpark Tolne.

Projektet skal bidrage til at gøre museet endnu mere attraktivt for de mange mennesker, som bruger stedet i forskellige sammenhænge. Samtidig er det også ønsket, at en fornyelse af udstillingen kan være med til at genere flere turister til området til gavn for Mosbjerg og omegn.

Med bevillingen fra Nordea-fondens ”Her-bor-vi-pulje” kan museet nu igangsætte projektet til glæde og gavn for både museets gæster og lokalområdet.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter godt liv.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...