LØKKEN: Denne artikel skulle egentligt have handlet om Nytårsparolen på Løkken Brandstation. Men Nytårsparolen blev aflyst, og derfor fortæller vi i stedet om nogle strukturændringer, som har fundet sted.

Nordjyllands Beredskab er i dag en ny organisation som dækker hele regionen. Det består af de tidligere beredskaber i de 11 nordjyske kommuner. Men de røde brandbiler er de samme, ligesom mandskabet stadig er de samme og kommer fra en af de 36 nordjyske stationer.

Løkken Brandstation er en de stationer, hvor der er ændret lidt i ledelsesfunktionen. Der er en overordnet driftsleder på stationen i Brønderslev som har 12 stationer under sig. Blandt andre Løkken.

I praksis er stationsleder Per Damsgaard stadig stationsleder i Løkken med funktioner, som honoreres med et rådighedsbeløb i stedet for fast løn. Det er en aftale som gælder for omkring 80 stationsledere i Danmark.

- Der er også ændret lidt i bemandingen ved udrykninger. Tidligere blev der sendt 7 mand og en holdleder ved alarm. Det er ændret til 5 mand og en holdleder. Men mandskabet er de samme, og det skal nok gå. Hvis holdlederen vurderer på brandstedet, at der er brug for flere, så kan han straks tilkalde assistance, forklarer Per Damsgaard.

Bemanding og køretøjer på Løkken Brandstation er der ikke ændret på. Stationen råder over forholdsvis nyt og tidssvarende udstyr.

Den lille hurtige slukningsvogn, som er hurtigt fremme, kan i de fleste tilfælde holde ulykken i skak, indtil den store sprøjte og tankbilen når frem. Ligeledes er der et bådberedskab på stationen til operation i det kystnære område.

- I 2018 var der omkring 60 udrykninger fra stationen i Løkken. Der var ingen store og alvorlige hændelser, men vi hjalp til ved den store mosebrand ved Hou sidste sommer, fortæller Per Damsgaard.

- Men flere ændringer i Falck skabte lidt uro i geledderne. Blandt andet blev det også forbudt at nyde et glas portvin, når vi ønsker hinanden godt nytår, så i Løkken valgte vi at holde en privat sammenkomst i stedet for den officielle Nytårsparole, slutter Per Damsgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...