Koncert med ægteparret Stephen og Pernille Quigg

VRÅ: - Uhrenholdtfolkene har gjort et scoop. Det er lykkedes at få fat i en skotsk/dansk duo, der består af ægteparret Stephen og Pernille Quigg, lyder det fra arrangøren.

Stephen Quigg er en veletableret folkesanger, der har levet af musik i over 40 år. Han er vokset op på den skotske vestkyst, og han fik både humor og traditionel musik ind med modermælken. Stephen har i alle årene optrådt solo, men var desuden med i den legendariske skotske folkemusik gruppe “The McCalmans”. Gruppen gæstede Danmark igennem mange år, helt op til bandet’s ophør. Herefter vedligeholdt Stephen forbindelsen til Danmark og har i de senere år optrådt sammen med sin hustru, Pernille Quigg, som også er folkesanger og sangskriver. Pernille er, som fornavnet afslører pæredansk. Hun er opvokset i en lille landsby i det østjyske, hvor de gamle stadig husker en vis sangfugl i naboens æbletræ. Siden begav hun sig først til Irland og senere til Skotland, hvor kærlighed og musik nu går op i ren harmoni - for det meste.. The Quiggs turnerer hvert år med stor succes i Europa. Sammen deler de to en autentisk og fælles fornemmelse for folkesangens tradition, og når kombinationen af de to stemmer i tæt harmoni krydres med medrivende musikalitet, anekdoter og strejf af humor, bliver det ikke meget bedre.

En koncert med “The Quiggs” er en chance for at høre folkesang og musik i dens oprindelige form - instinktiv og udtryksfuld, smukke harmonier - og sange der inddrager publikum.

Fredag 11. oktober kan man opleve den berømte duo i Uhrenholdts Gård i Vrå. Entreen er inklusiv en let anretning midtvejs.

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...