300 gæster købte flittigt, da Allis Helleleand holdt tale i forsamlingshuset

VRENSTED: Det var en kompetent kunst-kapacitet som formanden for Vrensted Kunsthåndværk Elin Schierup kunne præsentere som åbningstaler ved årets udstilling som fandt sted i Vrensted Forsamlingshus.

Kunsthistoriker Allis Helleland er kunsthistoriker og tidligere direktør på Statens Museum for Kunst og for det norske nationalmuseum. I dag er hun pensioneret og bor i Børglum gamle præstegård.

I sin tale udtrykte Allis Helleland beundring for den store mangfoldighed af arrangementer der fandt sted på egnen på en enkelt weekend med DM og NM i pløjning samt udstillinger i både Børglum og Vrensted.

Hun lagde vægt på at fastholde det gode udtryk ”kunsthåndværk” som udstillingen hedder, og hun bevægede sig i talen lidt mellem kunst og kunsthåndværk.

- Kunsthåndværk er en genstand, der er udformet med hænder med et kunstnerisk element. Det er unikt, fordi det ikke er lavet på en maskine. En kunsthåndværker arbejder meget med sit materiale, som gerne vil styre, og man ved ikke altid selv hvornår det er færdigt, sagde Allis Helleland blandt andet.

- ”Kunsthåndværk” er truet som ord. Det er i dag omformet til det moderne ord ”design”, men det udtrykker også så meget andet.

- Godt, at I her i Vrensted holder fast i ordet kunsthåndværk, som ligger i krydsfeltet mellem design og kunst. Denne udstilling er en flot hyldest til det gode kunsthåndværk, sagde hun og ønskede god fornøjelse med udstillingen.

Kunsthåndværkerne viste stor kreativitet og fantasi i deres udstillede genstande.

- Mange, mange smukke håndlavede produkter, som man næsten ikke kan undvære, som Elin Schierup udtrykte sig efterfølgende.

Udstillingen blev besøgt af ca. 300 gæster som købte flittigt – eller fik en ide om, hvor de kan købe deres næste gave.

Ved åbningen blev der budt på friskpresset æblemost fra Vrensted Æblelaug samt kransekage. Mostelauget sad udenfor i kulden og producerede i alt ca. 350 l æblemost under udstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...