Sognemøde i Rakkeby - menighedsrådene i de fem sogne forestiller sig en reformationstur til Tyskland

RAKKEBY: Der er lagt op til en festlig aften i Rakkeby Præstegård torsdag den 27. februar, når provst emeritus Ole Dybro kommer og fortæller om Martin Luther. Mødet starter med spisning, hvor menuen er fra Luthers tid. Det er Ole Dybro, der har hentet inspiration og opskrift fra en af datidens kogebøger.

Sognemødet er det første trin i forberedelsen til det, der forhåbentlig ender med en tur til lokaliteterne i Tyskland, hvor Luther havde sin gang.

Det er ikke så mange år siden, at de berømte steder Eisenach, Wartburg, Wittenberg, Erfurt osv. lå i det gamle DDR. Før Murens fald var de ikke åbenlyse rejsemål, for DDR var ikke just en turistmagnet. Siden murens fald er der kommet fart på restaureringen af de mindeværdige steder, og nu om dage er der fuld fart på turismen i dette smukke område af det tidligere DDR. Meget af tysk kulturhistorie stammer fra det gamle DDR. Tænk bare på Luther, Johan Sebastian Bach, Johann Wolfgang Goethe, og Friedrich Schiller. Det er som at komme ind i hjertet af europæisk historie og kultur, når man besøger denne del af Tyskland.

Menighedsrådene i Vejby, Sejlstrup, Jelstrup, Harritslev og Rakkeby sogne forestiller sig en sognetur med deltagelse af folk fra de 5 sogne i pastoratet og evt. tilstødende sogne. Provst emeritus Ole Dybro har guidet talrige reformationsture til Tyskland sammen med den nuværende provst Thomas Reinholdt Rasmussen.

Det er Ole Dybro, som vil indvi os i, hvad sådan en tur kan komme til at rumme, og hvad den evt. vil komme til at koste.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår turen gennemføres, men den kunne ligge i foråret eller efteråret 2021. Det er med andre ord ikke lige op over. Ved overtegning gælder først-til-mølle.

Alle er velkomne til sognemødet, også selv om man ikke agter at deltage på en evt. senere tur. Af hensyn til maden er der tilmelding senest ons. den 19. februar på mail: hkogjk@gmail.com

Det koster 50 kroner at deltage i spiseningen fra klokken 18 til 19 og herefter er der fri entré. HJ

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...