Billedkunstner Lise Vestergaard udstiller ved Løkken Kunstfestival

LØKKEN: Kunstneren Lise Vestergaard har skabt vandreudstillingen ”DON´T WAST IT ”, som er med på Løkken Kunstfestival i dagene den 19. til 21. april kl. 10-17 i Kulturhus Løkkens aula.

Efter kunstfestivalen kan man se udstillingen på Løkken Turistbureau indtil den 15. maj.

Lise Vestergaard er født og opvokset i Hjørring og har siden trådt sine spor i det kreative og arbejder i dag fra København som professionel billedkunstner.

- Heldigvis har jeg stadig stærke rødder til Nordjylland hvor jeg ofte besøger familie og venner. Jeg glæder mig meget til at udstille i Løkken, siger hun

Vandreudstillingen blev for nyligt offentliggjort og vil vandre rundt i det danske land i 2 år.

”Tjener der er plastik i min suppe”. Dette er navnet på et af de værker, som er med i vandreudstillingen DON’T WASTE IT - udarbejdet i samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change. Vandreudstillingen er skabt med fokus på den miljømæssige udfordring der er med plastaffald og vores manglende håndtering af den.

- Vi forgår i vores eget plast, hvis vores tilgang ikke forandrer sig! Havet er IKKE en stor skraldespand, og selvom vi forsøger at rydde op, kan vi ikke fortsat bare dumpe plast i verdenshavene, som ødelægger koralrev og økosystem. Også den usynlige mikroplast ender i vores middagsmad og kan have store altomfavnende og skadelige konsekvenser for mennesket, forklarer kunstneren.

Med vandreudstillingen går man udenom politikerne og i direkte dialog med producenterne for at skabe fokus på, at det er NU, der skal handles, hvis også fremtidige generationer skal kunne ernære sig af havets ressourcer.

- Vi håber meget, at I vil hjælpe os med at sætte fokus på en livsvigtig sag, så flere virksomheder kan tage stilling til og give os som forbruger en større og nemmere mulighed for at tage det rette grønne valg - også for fremtiden, lyder det fra Lise Vestergaard.

Lejen af DON’T WATE IT vandreudstilling går overvejende til Plastic Changes enestående arbejde for at dokumentere, oplyse og sammen med borgerne og politikere at skabe de vilkår som skaber liv i verdenshavene på bedste vis.

Kulturhus Løkken, biblioteket og Løkken sognegård byder i påsken desuden på knap 40 forskellige etablerede kunstnere fra hele landet. Her er chancen for at udforske kunstens verden i alle mulige former og facetter samt at erhverve sig ny og spændende kunst til hjemmet eller virksomheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...