VRÅ: December er en travl måned for de fleste, det gælder også for ansatte og menighedsråd i de to kirker. Noget alle havde set frem til i lang tid, var det nu vel overstået jubilæum for vore to organister.

Anna Brohus var blevet fejret med blomster i Em kirke den 25. november, men for hende og Marie Louise Clemmensen blev der holdt en rigtig fest med 85 tilmeldte i Vrå sognegård den 1. søndag i advent. Der var taler, sang og sjove indslag. Hendes majestæt dronningen kom og overrakte fortjenstmedalje til dem begge. Dronningen lignede til forveksling Anni Melgaard.

Dagen før havde konfirmander, præst og nogle fra menighedsrådet stået på julemarkedet i Uhrenholdts gård og solgt hjemmelavede ting og småkager, hvor pengene går til julehjælp til familier i Vrå, der ikke har så meget at holde jul for. Hvis man har brug for julehjælp, eller kender nogen der har, så kan man rette henvendelse til en af byens præster. Ansøgningsfristen er senest en uge før jul.

Mandagscafeen har holdt juleafslutning efter deres hyggelige julebasar, hvor de fik rigtig mange penge ind til hjælp ude i verden.

Børnehavebørnene med deres voksne kommer i Vrå kirke den 13. december og får fortalt om julen og sunget julesalmer, de kender.

Veteranklubben holder julehygge i sognegården den 14, hvor Anna Brohus står for det musikalske, og bestyrelsen disker op med æbleskiver, klejner og julesmåkager.

Søndag den 16. er der de ni læsninger i Vrå kirke kl. 10.30. Det er en liturgisk gudstjeneste. Samme aften kl. 19 synges julen ind i Em kirke, hvor menighedsrådet serverer gløgg og julesmåkager.

Den 21. december er der julegudstjeneste for ældre og pårørende, og Vrå skole skal også have deres afslutning i kirken.

På begge kirkegårde har personalet arbejdet hårdt i al slags vejr, for at få grandækning og dekorationer på plads, og det er blevet et rigtig flot resultat.

Så er vi ved at være fremme ved det, det egentlig drejer sig om, og julefreden må sænke sig over det ganske land.

G. D.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...