Kort tid inden statsministeren lukkede store dele af Danmark ned for at forhindre udbredelse af smitte med coronavirus, blev der i Hanstholm afholdt stiftende generalforsamling for det nye tværkommunale destinationsselskab ”Destination Nordvestkysten”.

Som direktør for Destination Nordvestkysten er ansat Peter Krusborg. Projektchef for Hjørring og Jammerbugt Kommuner er Anna Oosterhof, som tidligere var turismeudviklingschef i Hjørring Kommune.

Selve selskabet er en udløber af aftalen mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti i maj 2018 om forenkling af erhvervsfremmesystemet, herunder konsolidering af den lokale turismefremme.

Målet med aftalen er bl.a. at skabe en bedre sammenhæng i indsatserne mellem de større offentlige turismeaktører samt at danne 15-25 destinationsselskaber inden udgangen af 2020.

Det nye destinationssamarbejde består af Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro kommuner og har det overordnede ansvar for destinationsudvikling, markedsføring og gæsteservice i de deltagende kommuner.

Peter Krusborg Pedersen tiltrådte den 1. februar 2020 som direktør. Som projektchef for Thisted, Holstebro og Lemvig kommuner startede Karin Juul Jensen den 1. april 2020. Samme dato tiltrådte Anna Oosterhof, som tidligere var turismeudviklingschef i Hjørring Kommune, stillingen som projektchef for både Jammerbugt og Hjørring kommuner. Hun uddyber:

- Vi forsøger kontinuerligt at skabe de bedste vækstbetingelser for turismen i vores område i tæt samarbejde med erhvervslivet og de lokale aktører. Med en sammenhængende kyststrækning på knap 250 kilometer og 5,8 millioner overnatninger er Destination Nordvestkysten et af landets største turismeområder. Vi ser frem til at grænserne til vores nabolande snart åbnes, så vi kan få sat fuld gang i turismen igen.

Det primære strategiske afsæt for selskabet er ”Udviklingsplanen for Vestkysten” (2018), der har som mål at få Vestkysten ind blandt Nordeuropas mest attraktive kystdestinationer. Destinationens udpegede stærke feriesteder er Thorsminde, Thyborøn, Klitmøller-Vorupør, Slettestrand-Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup og Hirtshals-Tversted.

Destinationsselskabet har overtaget kommunernes medlemskab af Partnerskab for Vestkystturisme, som er et samarbejde mellem 10 vestkystkommuner og forpligtes til aktivt at udøve kommunernes interesser og forpligtelser i partnerskabet.

Hovedkontoret ligger på Skeelslund v. Aabybro og der er etableret en filial på Isværket på havnen i Lemvig. Læs mere på: www.visitnordvestkysten/erhverv.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...