LØNSTRUP: - Vi fejrer i år vores 24 år i Lønstrup og 33 år i Uggerby med en hel række af specialudstillinger i årets løb, fortæller galleriejer Erik Jacobsen, Lønstrup.

Udstillingen i Galleri Uggerby, Strandvejen 89, Lønstrup, 9800 Hjørring åbner fredag d. 7. juni kl.13 - 17. Derefter åbent fredage - søndage kl. 13 - 17 t. o. m. 23. juni.

- Vi starter sommeren i Lønstrup med maleren Lone Mørkøre der har boet 3½ år på Færøerne og er fascineret af det vidunderlige lys der eksisterer på Færøerne og har lavet en serie henrivende skønne Færøbilleder til denne sommerudstilling i alle mulige størrelser, siger han.

Lone Mørkøre fortæller om sine år på Færøerne: - Den vilde natur, luften, havet, det fantastiske lys og de skærende kontraster, er altid at finde i mine malerier. Jeg er meget inspireret og fascineret af det evigt skiftende vejr, de farvestrålende græs beklædte fjelde og de små huse - simple og primitive, og alligevel fantastisk robuste - ganske som livet selv på disse øer.

De farvestrålende både på stranden eller i de små naturhavne, ofte på vej ud med hjerterne fulde af håb og næsten lige så ofte på vej hjem med lasten fyldt af de dejligste friske fisk. Minder fastholdt, fanget og foreviget i unikke malerier.

Ud over Lone Mørkøre kan ses værker af malerne Lisbeth Ellinor, Benthe Barnekov, Kirsten Murhart, Johnny Schmidt og Lene Worsøe m.fl. Desuden kan ses mange værker i bronze, glas og keramik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...