LØKKEN: Fritidsordningen Fristedet ved Løkken skole har holdt fernisering på en udstilling af elevernes abstrakte malerier på Løkken Bibliotek.

Børnene har i en periode arbejdet med abstrakte malerier. Fristedet har haft besøg af kunstner Karina Bjerregaard Bastholm, som maler abstrakt kunst og også underviser i kunsten.

Eleverne lærte at farveblande og at forstå farvelære. Farvehjulet gemmer på trick som betyder, at man hurtigt kan pejle sig ind på, hvordan farver kan sammensættes. Det bliver også ment at genkende kontrastfarver som kan bruges bevidst i processen.

- Vi fik lært noget om farveskalaer og kontrastfarver, og at et maleri kan være en længere proces med mellemliggende tørretider. Det kan også være en udfordring, at det ikke skal være et motiv som ligner noget man kender, fortæller pædagog på Fristedet Tina Woulhøj Jacobsen.

- Det har været meget spændende og udviklende for børnene, og det er da noget vi vil bruge fremover, tilføjer hun.

Sille fra 2. klasse er en af eleverne som har malet et abstrakt maleri. Hun fortæller: - Det var godt at være med til, for jeg elsker at male. Det er sjovt at male abstrakt, for man ved ikke hvad man maler, og ved ikke om det bliver flot eller grimt.

- Jeg har lært at blande mange farver, og vi har lært om farvecirklen. Selv om vi kun bruger få farver, så kan man alligevel blande mange farver i samme nuancer, siger Sille.

Ved ferniseringen på biblioteket blev kunstværkerne afsløret af pædagogisk leder Lars Bo Westergaard. Der var et sangindslag ved Løkken Musikskoles kor og der blev serveret kagemand og juice doneret af SuperBrugsen Løkken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...