VRÅ: I Uhrenholdts Gårds nye hus – Bageriet, er hele underetagen indrettet som værksted. Man kalder det ”Veteranværkstedet” fordi det er her man kan komme og renovere sin gamle PUCH eller SCO knallert, lægge ny bund i ens gamle trailer – eller måske genoplive ens gamle og dødsdømte plæneklipper – eller Ferguson. Og hvis man kører fast i projektet, er der hjælp at hente hos de gamle smede og maskinarbejdere m.m. der er i huset.

Gert Lykkegaard er en af jerndrengene, og han har fået en Ferguson 26 foræret. Den har han doneret til Veteranværkstedet, og her vil den blive overhalet og bundvendt med omhu og respekt for det originale. Når den er færdig vil man sælge den, og for de penge man måske tjener, vil man bruge til husleje og forbrugsstoffer - - og måske købe en anden gammel traktor billigt på roden og lave et nyt renoveringsprojekt.

Lige nu er man lidt spændte på hvad det er for en Ferguson, for skiltet med tekniske data mangler. Kun nitterne sidder tilbage. Er det en Ferguson TE-20 med amerikansk Continentalmotor – eller er det en Ferguson TE-A 20 med motor fra den engelske Standard fabrik? Og et andet spørgsmål melder sig: Er det en af de mange Ferguson traktorer, der kom til Danmark med Marchalhjælpen?

Det graves der i, og er der blandt læserne en ekspert, så kik endelig ind, siger Veteranværkstedsfolkene.

Veteranværkstedsfolkene fik den første traktor forærende, og skulle der være en eller anden, der har en gammel udrangeret traktor med potentiale til den pris… eller måske et par plovmænd – skal man endelig kikke ind tirsdag eller torsdag. Den vil være sikret en kærlig renovering, og et godt otium..

LL

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...