VRÅ: Den 1. marts udkommer bogen ”Medicinsk cannabis. Myter, evidens og perspektiver.”

Bogen er skrevet af urteterapeut og forfatter Inge Kellermann fra Vrå.

- Efter at have skrevet flere selvhjælpsbøger for kræftpatienter undrede det mig, hvor mange af dem, der fortalte mig, at de købte medicinsk cannabis på det sorte marked for at lindre deres symptomer og bivirkningerne af behandlingerne. Det gjorde mig nysgerrig for at finde ud af, hvad denne plante kunne gøre for syge mennesker, fortæller forfatteren.

- Da jeg har været alternativ behandler i 17 år og bl.a. uddannet urteterapeut, er tanken om, at planter har medicinske egenskaber ikke fremmed for mig. Cannabis er en lægeplante, som i årtusinder har været anvendt til en række formål, herunder som medicin som behandling af en række sygdomme og lidelser helt op til det 20. århundrede. Det er også i visse doser en berusende plante, som traditionelt har været brugt i sociale og religiøse sammenhænge, og netop denne egenskab er også grundlaget for mange af de fordomme og myter, der omgiver planten.

Her gælder det imidlertid medicinsk cannabis i lave doser som behandling af alvorlige og sommetider invaliderende, livstruende sygdomme. Det er sygdomme, som i dag behandles med lægemidler, som i mange tilfælde skaber afhængighed, og som giver bivirkninger, der undertiden er så voldsomme, at patienterne vælger at stoppe med dem.

- Selvom heller ikke cannabis virker for alle, bekræftes de videnskabelige resultater af de læger, der har haft mulighed for at bruge det som medicin og af patienter og forældre til børn med alvorlige sygdomme, lyder det fra Inge Kellermann om indholdet i hendes nye bog.

Bogen kan købes i boghandlen efter d. 1. marts og kan allerede nu forudbestilles på Saxo.com.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...