Et otte meter højt træ fra Sydtyskland plantes i gården torsdag 14. november

VRÅ: For 10 år siden døde en ikonisk del af Vrå Højskole. Nu planter højskolen et nyt spektakulært træ i gården.

Vrå Højskoles Venner har besluttet at købe et nyt træ. Men ikke et hvilket som helst træ.

Ifølge legenden stod det gamle elmetræ i gården fra 1890 til for 10 år siden som et samlende symbol på livet på højskolen. Træet er igennem tiderne blevet brugt på mange gruppebilleder. Der er danset omkring det utallige gange, og det har i det hele taget været centrum for rigtig mange begivenheder på Vrå Højskole.

Desværre døde det af elmesyge. Siden da har det været dekoreret som livets træ, Yggdrasil. Der har været opsat dekorerede fuglekasser i det, og det har været en stander, fyldt med vejvisende skilte til dér, hvor eleverne kom fra.

Men i foråret var det slut. Træet var blevet for hult og måtte fjernes.

Derfor har vennerne doneret et nyt træ. Træet har vokset sig stort nede i Sydtyskland og er nu 8 meter højt med rod. Det er en smuk bredbladet lind, og det ankommer til højskolen torsdag den 14. november kl. 9.00.

Når det ankommer på blokvognen, bliver det med en kran løftet over vores Nordfløj og ind i gården, hvor der i midten er forberedt et hul til det.

- Processen bliver spændende at følge, og vi regner med, at det varer en times tid, hvorefter det skal fejres. Vi får lige lidt formiddagskaffe, hvorefter forstanderparret Pia Schnoor og Søren Ottzen vil sige et par ord, oplyser højskolen i en pressemeddelelse.

Tre tidligere ansatte, Mogens Andersen (musik- og kunstlærer), Søren Alstrup (musiklærer) og Keld Mortensen (folkedanseinstruktør og pedel) vil fortælle, spille og instruere i dans rundt om træet, som historien er.

Herefter vil skolens nuværende musiklærere tage over og indvie træet til fremtiden.

Alle er velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...