Hjørring Musiske Skole sætter krop og toner i fokus til workshoppen

VRÅ: I samarbejde med Hjørring Musiske Skole lægger Vrå Højskole lokaler til fire workshops med titlen ”Krop og toner” i to weekender i marts, hvor fokus er på at komponere musik og lave koreografi.

Komponist Viggo Steincke, der er ejer af Stenicke Studiolab i Aalborg og danser og koreograf Ulla Krebs Bille fra Dansehallerne i Aarhus er undervisere på de fire workshops, der foregår den 2.-3. marts og den 9.-10. marts. De fire dage er målrettet unge mellem 16 og 24 år, der brænder for at komponere musik og dans.

- De musikalske faciliteter på Vrå Højskole er topfede, siger komponist Viggo Steincke, som glæder sig til samarbejdet:

- Der er Abelton Lab, sammenspilsrum og masser af individuelle muligheder for guitar- og komponisthuler, uddyber Viggo.

Forstander på Vrå Højskole, Pia Schnoor, glæder sig også til det kommende samarbejde:

- Vi har selv her på Vrå Højskole et stort fokus på kreative fag og musik, og derfor er vores egne unge naturligvis inviteret med. Vi glæder os både over samarbejdet med den musiske skole, men også til at møde de to undervisere.

”Krop og toner” er støttet af Kulturaftalen KulturKANten 2017-2020, som har en speciel indsats UMMK, der hjælper unges møde med kunst og kultur på vej. Projektleder for UMMK Kirsten Svensmark Møller synes flerfagligheden mellem komposition og koreografi er både nyskabende og spændende:

- UMMK er her blandt andet for at optimere de unges muligheder for at være aktive kulturbrugere og udøvere på egne præmisser. Unge mennesker har egne opfattelser af sig selv og deres omverden, og derfor skal der være plads til, at unge kan udfolde sig, eksperimentere og bidrage til at nytænke kulturlivet. I denne proces er det vigtigt, at de unge møder professionelle, udøvende kunstnere, som kan agere en slags mesterlærere og kickstartere. UMMK ser frem til at følge projektet og undersøge det kreative rum, der opstår med musikken og dansen i centrum

Det koster 250 kroner at deltage i begge workshops, og alle dage er fra klokken 11 til 15.

Læs mere på: denmusiske.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...