Business

I de sidste mange år har tendensen været, at flere og flere banker lukker deres lokale filialer. Nordjylland er ingen undtagelse, men der er også lyspunkter ved det nye banklandskab.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. oktober

Spar penge på lån ved at kigge online

Over de sidste 10 år har antallet af lokale bankfilialer mere end halveret. I Nordjylland har mange pludselig fået langt til deres nærmeste bankfilial, og loyalitetsforholdet mellem kunde og bank er svækket.

Har du haft behov for at låne penge, har det traditionelt set været bankerne, man er kommet til. Men i lyset af seneste års udvikling har et nyt marked for online lån udviklet sig og givet en lang række mindre kendte låneudbydere mulighed for at bevæge sig ind på lånemarkedet.

Kigger man på en online låneportal som TjekLån, så er der mange mere eller mindre ukendte låneudbydere. En stor del af disse er dog underafdelinger af kendte udbydere, såsom den velkendte L’EASY koncern, som står bag lån som D:E:R Privat Finans, Nordic Lån, Modus Finans, Fokuslån, og Føniks Privatlån.

Finansielle virksomheder i Danmark er desuden under opsyn af Finanstilsynet, en statslig myndighed, der har til opgave at kontrollere virksomheder med finansielle forretninger i Danmark. Derfor er der som forbruger intet at frygte ved at optage lån hos en ukendt låneudbyder.

Forbrugeren har bedre vilkår på et konkurrencestærkt marked

Et af de nye og konkurrencedygtige lån er det såkaldte kviklån, der også er kendt under andre navne såsom sms-lån, minilån, mikrolån eller mikrolån. Der findes nogle umiddelbare fordele ved kviklånet, som traditionelle banklån har meget svært ved at følge med.

Svartiden på online lån er utrolig hurtig, og udbetalingen kan finde sted inden for få dage. Du bliver ikke forhørt om hvad pengene skal bruges på, og kan dermed få lånet uden at stille sikkerhed.

Det førnævnte kviklån er et kortfristet lån, der betyder, at du som regel skal betale det tilbage inden for relativt kort tid. Derfor er lånets omkostninger også bygget op omkring en hurtig tilbagebetaling, som betyder, at det kan blive dyrt, hvis afbetalingen trækker ud og går over fristen.

Benyt en sammenligningstjeneste til at finde det billigste lån

Når du kigger efter lån bør du benytte en online lånesammenligningsside. Du kan sammenligne billige lån på TjekLån, en uafhængig sammenligningstjeneste der giver dig et klart overblik over, hvilke lån der er billigst, og hvor den årlige omkostning er lavest.

Du bør ikke låne mere end du har behov for, derfor skal du fastlægge, hvilket beløb du søger at låne, og over hvilken løbetid lånet skal strække sig. Når du har styr på disse faktorer, bør du ansøge om lån hos mindst tre udbydere. Dette skyldes, at de noterede rentesatser kun er vejledende. Når du ansøger om et lån, foretager udbyderen en hurtig kreditvurdering af dig og returnerer et skræddersyet lånetilbud med en individuelt tilpasset rentesats. På dette tidspunkt kan du sammenligne de forskellige lånetilbud og vælge det billigste lån, som opfylder dit behov.

Har du svært ved at overskue konsekvenserne af et bestemt lån, kan du benytte en låneberegner til at give dig et bedre overblik over omkostningerne forbundet med lånet og størrelsen på afdragene frem til lånet er betalt helt af.